Matěj Mlynář


Hříchy otců

Hříchy otců

Matěj Mlynář dal přednost klidnému rodinnému životu, ale plány mu zkříží vražda známého, který ho krátce před smrtí kontaktoval. Podezřelý případ vede k událostem, jež měly zůstat zapomenuty. Je klíčem k vraždě Mlynářova otce zbraň, která se po více než padesáti letech znovu objevila na scéně? Rodinná tragédie předurčila Matějův osud víc, než si uvědomoval. Dokud nepochopí minulost, nemůže odhalit zločin odehrávající se v přítomnosti.

Číst více
V temnotách

V temnotách

Když soukromého vyšetřovatele Matěje Mlynáře osloví neznámá žena, jíž zmizela dcera, pustí se do dalšího případu. Zatímco pátrá po pohřešované dívce, ulicemi města se plíží zlo – kdosi se neštítí dokonce ani rituální vraždy novorozenců. Mlynář neznámé hrozbě sám čelit nedokáže. Spolu s parťačkou i partnerkou Pavlou vědí jedno: Tváří v tvář temnotě se mohou spolehnout jen sami na sebe.

Číst více
Zavátá sněhem

Zavátá sněhem

Život Matěje Mlynáře se stabilizoval. Daří se mu vzdorovat démonu alkoholu, užívá si plnými doušky vztahu s Pavlou Královou a poprvé od smrti své manželky je doopravdy šťastný. Jenže když zmizí dívka, kterou Mlynář znal od jejího dětství, náhle stojí před jednou z nejtěžších výzev života: má dodržet slib daný milované ženě, anebo pomoct bližnímu, který ho potřebuje?

Číst více
Bez duše

Bez duše

Přes den pracuje Matěj Mlynář jako knihkupec. V noci je tu ale pro ty, kteří se ocitli v nesnázích a nemají se na koho jiného obrátit. Během podzimního večera vyhledá Matěje i Marta Kučerová. Mladá žena, která potřebuje ochránit před bývalým přítelem. Ten se nechce smířit s rozchodem a pronásleduje ji na každém kroku. To, co Matěj považoval za další rutinní kšeft, se brzy změní v drsnou hru bez pravidel. Jde mu náhle o holý život i o vlastní duši.

Číst více