Jménem mojí sestry


Barbora Linke

Ve válce a v lásce je vše dovoleno

Osmdesát let staré tajemství vyplouvá na povrch

Kamila při úklidu babiččina bytu objeví starou fotografii, která nečekaně odhalí rodinné tajemství… Její babička měla sestru – dvojče.

Dvojčata Ester a Soňa dospívají v protektorátní Praze. Zatímco Ester sní o tom, že se stane slavnou primabalerínou, Soňa vidí smysl svého života v povolání zdravotní sestry. Krátce před vypuknutím války dochází v jejich doposud láskyplném vztahu k rozporu. Ester i přes nesouhlas rodiny přijímá angažmá v plzeňském divadle a Soňa prožívá první lásky. Ovšem ta osudová nosí německou uniformu.

Barbora Linke se narodila v Přerově a od roku 2010 žije v Drážďanech. S manželem vede spediční firmu a svůj volný čas věnuje umělecké činnosti a provádění českých návštěvníků v drážďanských muzeích. Kromě toho ráda a hodně cestuje, pije dobrou kávu a už dvacet let píše do šuplíku. Román Jménem mojí sestry je jejím autorským debutem.

Více
349 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 328
Datum vydání 24.01.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,461 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026721406
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

chrudimka.cz - Jménem mojí sestry

...„Pokud máte rádi příběhy z druhé světové války, ale zážitky z koncentračních táborů je na vás příliš emočně silné čtení, tak se podívejte po knize Jménem mojí sestry. Tady se setkáte s životem „obyčejných“ lidí v Praze, kteří se vyrovnávají s nástupem nacismu po svém, nedotýká se jich ani deportace, ani nucené práce…“...

Autor

Barbora Linke

Barbora Linke

Narodila se v Přerově a vystudovala Dopravní fakultu Jana Pernera v Pardubicích. Od roku 2010 žije v Drážďanech. S manželem vede spediční firmu a svůj volný čas věnuje umělecké činnosti a provádění českých návštěvníků v drážďanských muzeích. Kromě toho ráda a hodně cestuje, pije dobrou kávu a už dvacet let píše do šuplíku.

Zobrazit profil autora